Parajumpers Historia

Posted by admin 27/11/2017 0 Comment(s)

 

Låt oss spola tillbaka till 2006: Google köper Youtube, Pluto är nu en "dvärgplan" och en Freddo kostar bara 10p (det var dagarna.) Men 2006 markerade också skapandet av Parajumpers.


Avsikten med designen av högt tekniskt ytterkläder lanserade Massimo Rossetti den första samlingen som bestod av endast en handfull stilar. Från denna ödmjuka början har Parajumpers utvecklats från enbart klädmärke till en hel livsform.


De som är bekanta med den italienska designern vet att han hittar inspiration på de mest osannolika ställena och Parajumpers är inte annorlunda. Det var ett chansmöte med en medlem av 210th Rescue Squadron i en gritty bar i Alaska som satte kuggarna i rörelse.


Den 210: e räddningskvadronen (AKA: PJs eller Parajumpers) tränar hårdare än någon annan militärkorps, förberedd för räddningar och återhämtningar i de vildaste, mest avlägsna hörnen av planeten. Skvadronen reser runt om i världen för att rädda människor och dessa operationer går oftast obemärkt av civila.


Namnlösa: Dessa hjältar är definitionen av mod och använder sina kunskaper och kunskaper för att rädda otaliga liv. Med andra ord, hela varumärket inspirerades av Parajumpersna själva.


Så när Rossetti behövde idéer såg han inte längre än bilden av en Parajumper. Rossetti bestämde sig för att hyra Parajumpersna och kombinerade sin kärlek till äventyrsresa med sin kärlek till mode. Vid sidan av Rossettis möte med en Parajumper hade han också sett en ryggsäck på sina resor, som i sina egna ord han var "galen" om. Konstruerad från nylon med flera dragkedjor och krokar, påverkade denna ryggsäck hårdvaran som är synonymt med varumärket Parajumpers.


Användningen av sådan maskinvara revolutionerade bilden av ytterkläder. Rossetti själv beskrev Parajumpers som "ett ledande ljus" genom att blanda mode med mycket tekniska komponenter för att skapa en okonventionell stil.


Rossetti har tillsammans med medarbetare framgångsrikt utformat plagg som är både funktionella och snygga och syftar alltid till att skapa kläder som är mer moderna än militära. Från början var det uppenbart att alla Parajumpers-artiklar byggdes för att hålla och aldrig skulle bli säsongsbundna trendbitar.


All den unika hårdvaran är inspirerad av söka och rädda element. Faktum är att en brandmanjacka (som enligt Rossettis uppfattning var "underbar, även om den var komplicerad") med en ficka som var tillräckligt stor för att hålla en hjälm, inspirerade den stora fickan och den stora avtagbara metallkroken som finns på de flesta Parajumpers jacka, som definierar varumärket bild, kommer från en snabbsläpp fallskärmshake.


Dessutom är den signaturgula fliken som finns på krokarna och blixtlåsarna utformad för att fungera som en signal, så att du kan hitta din jacka, oavsett vilken svår situation du kan vara. Det är unikt men praktiska funktioner som dessa som sätter parajumpers från varandra från andra ytterkläder märken.


Sedan 2006 har Parajumpers utvidgats till att omfatta stickade kläder, från crew neck jumpers till full zip hoodies. Vissa stilar innehåller även funktioner som oftast finns på jackor som quiltade paneler. Emellertid inspirerades stickatursamlingen av kläder Rossetti i Kanada och Alaska, vilka var tunga till den punkt som de var nästan otänkbara.


Så gjorde Rossetti hoppare som är liknande men i slutändan mjukare, kläder som är mer bekväma och trevligare att röra.


Parajumpers beundran av 210: e räddningskvadronen är lika obetydlig som den var 2006 och varumärket är fortfarande engagerat i att producera funktionella men ändå moderna kläder. Det är ett sant testament till Rosettis etos som person och designer, bäst demonstrerad genom det verkliga Parajumpers mottot och varumärkets slogan: De andra kan leva.

Leave a Comment