Introducerande Parajumpers

Posted by admin 16/11/2017 0 Comment(s)

 

Eftersom tillströmningen av nya märken som kommer fram till Mainline Menswear för AW17 fortsätter, har vi en ny introduktion att göra - Parajumpers har officiellt kommit online!


Parajumpers är designers av extremt innovativa ytterkläder, med högteknologiska komponenter. Varje jacka / kappa är utformad för att vara funktionell över allt annat.


Parajumpers jackor är gjorda av slitstark nylon och har en avtagbar nypodd foder och en pälsskyddad huva. Kragen fastnar med en krok som används i fallskjutning (därav namnet).


På framsidan av varje jacka ligger en stor, zippbar flerfickficka med ytterligare 3 fickor, avsedd för bäring av tillbehör som iPod, mobiltelefoner, GPS-enheter etc.


PARAJUMPERS HISTORIA
Parajumper jacka skapades av Massimo Rossetti, en italienskfödd designer. Han träffade en serviceman från en elit amerikanska militär räddningskorps som var känd för extremt farliga räddningar.


Den 210: e räddningskvadronen, även känd som Parajumpers, blev hans inspiration när man skapade den här jackan 2005.


Den ursprungliga PJs kollektionen bestod av identiska jackor gjorda av ett tyg i fyra färger för män och kvinnor. Dessa första stilar var Gobi, Kodiak och Denali. Gobi har en dubbelsidig zip som öppnas längst upp och ner.


Den ljusgula fliken tjänar som en nod till Parajumpers, eftersom gult är en signal för att hitta en person i en svår situation.


Mainline Menswear har nu en rad olika stilar, från Alvin Jacket till Sully Gilet. Ta en titt på sortimentet och gör dig redo för hösten / vintern.

Leave a Comment